tisdag 17 april 2012

det är viktigt att man får i sig rätt vitaminer och mineraler

Min systerson fyllde år i helgen. Jag fixade presenter till honom i form av nyttiga mediciner. C-vitamin och lyckopiller kan man alltid ha nytta av, tänkte jag. Nu kan han leka doktor och ordinera medicin till sina patienter, fast han kanske helst av allt äter upp medicinen själv. :)
Burkarna är vanliga matburkar, tacosås och korma. Jag har bara klistrat på små etiketter och röda kors av papper uppe på locken och fyllt burkarna med godis. Man kan göra så mycket av så lite. 

Jag kände att jag också behövde få i mig lite lyckopiller så jag bakade kakor med dem. Det blev ljuvligt goda jordnötsmörskakor. Jag hittade receptet i en av Saras alla bakböcker. Min syster är jätteduktig på att baka och i helgen bjöd hon på chokladmarängtårta, helt i min smak!
Recept på jordnötsmörskakor
Vispa 225 g smör med 2 dl strösocker och 2 dl råsocker. Blanda i 2 ägg, 240 g jordnötsmör (gärna crunchy), ½ tsk vaniljsocker, 5 ½ dl vetemjöl, 2 ½ tsk bakpulver, ½ tsk salt och 75 g hackad choklad. Gör 24 bollar, lägg på plåt med bakplåtspapper och tryck ut lite grann. Jag valde att dekorera några med chokladlinser också. Grädda i 175 grader drygt 10 min.

3 kommentarer:

Sonja sa...

Maria, du är fantastisk! Du slår alla med hästlängder i pysslande och bakande. Hur hinner du med?

myranmalm sa...

Haha, tack mamma. Nu tror jag i och för sig att du är en gnutta partisk i frågan om vem som är den bästa pysslaren. (I och med att jag är din dotter.) Och det där med att hinna, det är nog det jag egentligen inte gör. Det handlar bara om att prioritera bort allt tråkigt man skulle kuna ägna sin tid åt. Typ disken.

Anonym sa...

Nytt inlägg tack!:)